Kerékpár-Lakat.hu
webáruház
   
Bejelentkezés | Regisztráció
Kerékpár és motor lakatok, zárak, védelmi rendszerek
Főoldal Blog Melyiket válasszam? Akció Információk, szállítás Vásárlás menete ÁSZF Kapcsolat
A kosarad jelenleg üres
U-lakatok
U-lakat - Normál méret
U-lakat - Mini méret
U-lakat - Szettek
Abus Bordo
Lánc + Lakat kombinációk
Kábelzár, spirálzár
Betonkampók
Motor zár, féktárcsa lakat
Biztonsági lakatok
Zárbetétek, zárak
Gyártó szerinti szűrés:
ABUS
Kryptonite
Mul-T-Lock
Citadel
Tokoz
Shophunter.eu a boltvadász
Hirdetés feladás
Blog - Kerékpár-Lakat.hu
Kezdőlap / Blog - Kerékpár-Lakat.hu

Blog - Kerékpár-Lakat.hu

OnGuard lakat és lánc újdonságok készletről (2015.02.)
 
Az OnGuard 2015-ös újdonságai közül már elérhető kerékpárzár és motorlakat kínálatunkból az OnGuard Beast 8017 biztonsági lánc + lakat kombináció, mely alkalmas akár nagyobb értékű kerékpárok és robogók biztonságos lezárására egyaránt. A 110 cm-es lánc hossz kiszolgálja az átlagos lakatolási igényeket. Már ránézésre és kézbe fogva is érezhető az a fajta robosztus megjelenés, ami biztosan elgondolkodtatja a tolvajokat, hogy megéri-e egyáltalán megpróbálni ellopni a hőn szeretett kerékpárt vagy robogót. 12 mm-es négyzetes keresztmetszetű, speciálisan edzett láncszemekből álló Onguard Beast 8017 biztonsági lánc szavatolja a biztonságot, ami ráadásul egy ízléses borítással van ellátva, a vázsérülések elkerülése érdekében. Az OnGuard Beast 8017 biztonsági lánc - lakat kombinációhoz is természetesen 5 db kulcs tartozik, melyből 1 db ledes világítással ellátott. 
OnGuard Beast 8017 biztonsági lánc - lakat              OnGuard Pitbull LS 8002 kerékpár - motor u-lakat
A másik OnGuard újdonság kerékpár zár kínálatunkban az  OnGuard Pitbull LS 8002 kerékpár - motor u-lakat, mely kedvező áron kínál lakatolási megoldást. A 14 mm-es u-elem és a 4-szeres záródást biztosító lakattest megjelenésében is a biztonságérzetet kelti a tulajdonosában. Belső méreteinek köszönhetően kerékpár lakatolás mellett alkalmazható robogó vagy akár motor lezárására, hiszen az első villán átbújtatva lezárható teljesen az első kerék. Tartozék a kerékpár vázra rögzíthető tartóelem, mely megkönnyíti az OnGuard Pitbull LS 8002 u-lakat szállítását. Mint minden termékéhez, az OnGuard természetesen 5 kulcsot biztosít ehhez az u-lakathoz is, melyből 1 db led világítással rendelkezik, a sötétben történő használathoz.
 
 
ABUS Detecto 8077 Orange és Abus Buffo 305 féktárcsazár (2015.01.)
 
Az Abus 2015-ös újdonságai közül hamarosan elérhető kínálatunkból az Abus Detecto 8077 Orange riasztós féktárcsazár, amely a már kapható Abus Detecto 8077 Yellow-tól csak színben tér el, minden további tulajdonsága megegyezik a kapható típussal. Vagyis ugyanúgy mozgásérzékelővel ellátott riasztós féktárcsazárat kapunk a pénzünkért, ráadásul nem is akármilyen minőségben.
ABUS Detecto 8077 Orange riasztós féktárcsazár
A másik ajánlásunk egy kifejezetten kedvező áru típus, az Abus Buffo 305 féktárcsazár, mely leginkább robogók lezárására alkalmas. A féktárcsazár használata egyszerű, az ár/érték/minőség aránya pedig kíváló. Tartozékként 2 db kulcs és egy praktikus hordtáska is jár az Abus Buffo 305 motor féktárcsazár mellé. Kicsi, könnyű, mégis megbízható, egy láncos zár kiegészítésével pedig fillérekből lehet kialakítani megfelelő védelmet a motor számára.
 
 
Abus Ultra 410 kerékpár zár család - várhatóan 2015 áprilisától (2014.12.)
 
Az Abus 2015-ös újdonságai közül - reményeink szerint - elérhető lesz kínálatunkban az Abus Ultra 410 kerékpár zár család némely tagja, melyek az Abus Ultra Mini LS 410/170HB180, az Abus Ultra 410/170HB230 és az Abus Ultra LS 410/170HB300 típusok. A fiatalos dizájn mellett természetesen a megfelelő védelmi szint elérése is cél volt az Abus Ultra 410 kerékpár zár család megalkotásakor. Kifejezetten a tengeren túlra készült ez a belépő szintű, de mégis biztonságos kerékpár u-lakat. Az Abus biztonsági skáláján 8-as szintet ért el, ami mindenképpen bizakodásra ad okot, főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy igen kedvező áron kerül a magyarországi kerékpár tulajdonosokhoz.
ABUS Ultra 410 kerékpár zár
Abus Ultra 410 kerékpár zár család (részlet)
 
Az Abus Ultra 410 kerékpár zár család zárszerkezete is frissítésen esett át, hiszen egy teljesen új, kétszintű biztonsági megoldást alkalmaztak az Abus fejlesztőmérnökei. Maga a dizájn abszolút fiatalos és egy kicsit emlékeztet az Abus U mini 40 u-lakatra. Az Abus Ultra 410 kerékpár zár család igen kedvező áron kerül forgalomba, figyelembe véve a kvalitásait illetve a német minőséget, amivel készülnek a lakatok.
 
 
Kerékpár lakat használata...Hogyan és milyet? (2014.11.)
 
A kerékpáros közlekedésben sajnos nem minden esetben megoldott, hogy az úti cél egy olyan helyen legyen, ahol zárt és biztonságos helyen valósulna meg a bicikli tárolása, amíg végzünk a dolgunkkal. Egy jól megválasztott kerékpár lakat ilyen esetekben bizony jó szolgálatot tehet. Először is érdemes azt meghatározni, hogy milyen típusú kerékpár lakatot válasszuk erre a célra. A legkevésbé ideális megoldást a sodrony-, kábel vagy spirálzár nyújtja, ami nem más, mint egy drótszálakból szőtt köteg, ami kapott egy műanyag burkolatot. Ezt a kerékpár zár típust önálló használatra egyáltalán nem ajánljuk, kizárólag kiegészítő zárként, például az első kerék lezárására, mert ez vágható el a legkönnyebben, akár egy kis méretű erővágó segítségével. Az úgynevezett görgős kerékpár kábel zár már kicsivel nagyobb védelmet nyújt, mert a sodrony kábel kapott még egy acél perselyekből álló borítást, de szintén magas a kockázati tényező.
 
Abus Bordo
Abus Bordo Granit X-Plus 6500/85
 
Ha valódi kerékpár védelmet szeretnél, akkor a hajtogatható Abus Bordo lakatokat, a különböző méretű és vastagságú u-lakat típusokat és a rendkívül változatos kínálatban elérhető biztonsági lánc lakat kombinációkat érdemes bevetned a kerékpár tolvajok ellen. A helyesen megválasztott biztonsági láncos lakat ugyan eléggé erős és ellenáll a külső behatásoknak, de egy laza nyári bringa túrához ki szeretne magával cipelni egy nehéz láncos lakatot?
Abus biztonsági láncos lezáró          Kerékpár u-lakat
Abus Granit Citychain 1060          Kryptonite Evolution 4 STD u-lakat
 
A kerékpár U-lakat és az Abus Bordo már egy jobb alternatívával szolgál, ugyanis a kerékpár zár kialakítása következtében nehezen hozzáférhető a bicikli tolvajok számára, valamint az anyaghasználat és annak vastagsága is olyan, hogy szinte vághatatlan, miközben egyáltalán nem nehéz magunkkal vinni. Hátránya a merevség, ami a lakatolás alkalmával mutatkozik meg, ugyanis nem minden hely alkalmas arra, hogy a kerékpár lakat normális használata biztosított legyen. A legfontosabb szempont, hogy speciális, masszív kialakítású kerékpár lakat ugyan drágább, de még mindig kifizetődőbb, mint egy új kerékpár vásárlása. Természetesen amikor kerékpár lakatot  használsz, a zár megválasztásán túlmenően arra is légy figyelemmel, hogy hova és milyen módon zárod le a bicajt a kerékpár lakattal. Ha csak a kerékpár első kerekét zárod le, a gyors zárnak "köszönhetően" a bringa összes többi részét elvihetik, valamint az alacsony tárgyhoz sem célszerű a lakatolás, hiszen ilyen esetekben az egész kerékpár átemelhető. Úgy használd a kerékpár lakatot, hogy a hátsó kerék és a váz is egyaránt rögzítve legyen egy fix tereptárgyhoz!
 
 
Hamarosan a kerékpár lakat és motor zár termékek mellett
számos zárbetét és ablak zár típussal bővül kínálatunk! (2014.10.)
 
Rengeteg megkeresés érkezett hozzánk, miszerint kibővíthetnék a kerékpár lezáró és motor zár kínálatot egyéb vagyonvédelmi eszközökkel is, mint például a zárbetét és az ablak zár. Ennek eleget téve már korábban bővítettük a termékpalettát a biztonsági lakat termékkörrel, mely osztatlan sikert aratott Vásárlóink körében. Terveink szerint még az idei évben létrehozzuk "Zárbetét, ablakzár" névvel ellátott menüpontunkat.
 
Miért pont zárbetét és ablak zár? Ennek oka nagyon egyszerű. Sokak vagyunk olyanok, akiik a nagyértékű kerékpárt otthon, a lakásban tárolják. Ugyanakkor sokan vannak olyanok, akiknél a lakás bejárati ajtó zárszerkezetében lévő zárbetét finoman szólva sem felel meg a betörés elleni védekezéshez. Az új termékcsoportban elsősorban a nyílászárók (bejárati ajtó, ablak) védelmét szolgáló biztonsági zárbetétek és az ablakok kiegészítő védelmét biztosító ablak zárak kapnak helyet. Ahhoz, hogy a lakásban tárolt kerékpár és egyéb értékeink is biztonságban legyenek, gondoskodnuk kell a megfelelő biztonsági zárbetét alkalmazásáról is. Számos, nagyon olcsó zárbetét létezik, de csakúgy mint a kerékpárzárak esetében, a zárbetétek ára is tükrözi a minőséget és az adott zárbetét biztonsági szintjét. Kifejezetten olyan zárbetét típusok forgalmazását tervezzük, melyek a legismertebb betörési módok ellen nyújtanak magasszintű védelmet. Itt elsősorban a zárbetét eltörésére, illetve a kulcsütéses nyitásos (Bumping Key), a finomnyitásos, maghúzásos, savazásos és felfúrásos zárbetét nyitásra gondolunk.
Mul-T-Lock MT5+      Titan K66 ASC
Mul-T-Lock MT5+ zárbetét           Titan K66 ASC zárbetét
 
Zárbetét kínálatunkban biztosan helyet kap a Tokoz Pro 300 zárbetét, a Titan K66 ASC zárbetét, az Abus D15 zárbetét, a Tokoz Pro 400 zárbetét és a Mul-T-Lock MT5+ zárbetét is, melyek mindegyike védett zártörés, maghúzás, finomnyitás, felfúrás és savazás ellen. A Tokoz Pro 300 zárbetét különlegessége a megszokott rugós-csapos működéstől eltérően az, hogy a zárbetét belsejében acél lamellák biztosítják a kulcs lekérdezését. Ezáltal a manipulációs nyitási módok alkalmazása kizárt, valamint a zárbetét felfúrásával sem érdemes próbálkozni, hiszen a lamellák előtt egy forgó acéllap gondoskodik a zárbetét védelméről. A Tokoz Pro 400 zárbetét esetén az előzőekben leírtakhoz társul még a teljes mértékig acél zárbetét test és egy 3 mm-es plusz acél homlokpajzs a fokozott felfúrás elleni védelem érdekében. Az Abus zárbetétek közül a D15-re esett a választásunk, köszönhetően a kíváló ár-érték-biztonság arányának. Az Abus D15 zárbetét a megszokott német minőséggel készül és 10 acél csap gondoskodik a védelemről. A Mul-T-Lock MT5+ zárbetét esetén több biztonsági megoldást is alkalmaztak a mérnökök a zárbetét fejlesztésekor. Ilyen a mozgó alkatrész a Mul-T-Lock MT5+ zárbetét kulcsaiban, a kígyómarásos lekérdezés és az úszócsapos rendszer. A Titan zárbetétek hazánkban töretlen népszerűségnek örvendenek, mely nem véletlen. Zártörés elleni védelmével és a kizárólag a Titan K66 ASC zárbetét vásárlásakor kapott kódkártyával másolható újezüst kulcsaival mindenképpen ajánlott vételnek számít.
Tokoz Pro 300    Abus D15
Tokoz Pro 300 zárbetét                  Abus D15 zárbetét
 
Könnyen belátható, hogy napjainkban a biztonság kijár otthonunk számára is, főleg akkor, ha a kerékpár is az otthonunk része, mivel értékénél fogva nem hagynánk egy percre sem az utcán. A biztonság megteremtésének számos módja ismeretes és könnyedén elérhető azok számára, akik komolyan gondolják. Az egyik legkönnyebben támadható pont a nyílászáró, ezért azokra különös figyelmet kell fordítani. Webáruházunk segítséget nyújt ebben Önnek a különböző biztonsági zárbetét és ablakzár termékeivel. A legmagasabb biztonsági igényeknek is megfelelő kínálatunkban megtalálhatók a biztonsági zárbetét típusok, a különböző kiegészítő befeszítést gátló ablak zárak, a kulccsal zárható biztonsági lánc ajtóra valamint a zártörést gátló zárpajzs is helyet kapott kínálatunkban. A felsorakoztatott biztonsági zárbetétek mindegyike törésvédett, valamint védettek kulcsütéses nyitás-, maghúzás-, finomnyitás ellen. Az Abus D15 kivételével az összes zárbetét védett illegális kulcsmásolás ellen, azaz a kulcsok kizárólag a zárbetét vásárlásakor együtt kapott biztonsági kódkártyával lehetséges. Érdekességként említenénk meg, hogy az összes, általunk forgalmazott zárbetét típusból elérhető gombos-, azonos kulcsos zárbetét változat, illetve a többség lehet vészfunkciós zárbetét egyaránt. Ha bennünket választ, akkor biztos lehet benne, hogy a kerékpár és motor védelmén túlmenően, az otthona számára is biztosítjuk a magasszintű védelmet, különböző biztonsági zárbetét és ablak zár termékünkkel, melyeket egyszerűen, online vásárlás formájában, kedvező árak mellett eszközölhet. A gombos-, vészfunkciós valamint azonos kulcsos változatban is megvásárolható zárbetétek ára pedig kifejezetten kedvező, befektetése így többszörösen megtérülhet. Természetesen a biztonsági zárbetét kiválasztása előtt a méret meghatározása nagyon fontos, ugyanis egy rosszul megválasztott zárbetét méret következtében a kulcs lehet, hogy nem ér be a zárbetét belsejébe. Webáruházunk a pontos méret meghatározásához minden egyes zárbetét típusnál egy képen mutatjuk be a helyes méret meghatározását. Amennyiben tehát Önnek is fontos otthona biztonsága és még a betörés bekövetkezése előtt szeretné megerősíteni otthona védelmét, akkor örömmel látjuk és válogasson kedvére az ablak zárak és biztonsági zárbetétek között. Bármilyen kérdés merülne fel Önben zárbetét vásárlás közben, hívjon bátran, készséggel állunk rendelkezésére!
 
 
Elindult a 2015-ös kerékpár lakat szezonra való felkészülés! (2014.09.)
 
2015-ben több újdonságot vonultatunk fel kerékpár zár kategóriában, a már tőlünk megszokott bőséges raktárkészlet, az országosan díjtalan házhoz szállítás és a 6 hónap jótállás mellett. Az új kerékpárzár kínálat leginkább a belépő szintű modelleket erősíti az OnGuard lakatokkal, figyelembe véve a Vásárlói igényeket és szokásokat, de megtalálhatók majd az úgynevezett futár lakatok biztonságosabb generációja is az Abus kínálatából.
 
Az Abus 2015-ben számos újdonsággal lepi meg a kerékpár lakat használó közönséget, többek között az Abus Granit Plus 640 black/red (640/135HB150 black red) futár u-lakat vonatkozásában. A biciklizár főbb tulajdonságai a következők: 12 mm-es, kör keresztmetszetű u-elem, kettős reteszelés a lakattestben, precíziós Abus Plus lamellás zárbetét a fokozott biztonság érdekében, melyhez egy világítós és egy normál kulcs tartozik. Belső méretei: szélesség 8,3 cm, magasság 15 cm.

Abus Granit Plus 640 black/red (640/135HB150 black red) kerékpár u-lakat                         Abus Granit Plus 640 LS (640/135HB230+TexKF black) kerékpárzár

Abus Granit Plus 640 black/red     /     Abus Granit Plus 640 LS
 
Az Abus Granit Plus 640 kerékpárzár család elérhető lesz még hosszított változatban is (Granit Plus 640 LS / 640/135HB230+TexKF black), fekete színben. Ennek belső méretei: szélesség 83 mm, magasság 230 mm. Súlya mindössze 900g! Mindkét lakat javasolt fogyasztói ára sajnos meghaladja a 20.000 Ft-ot, de a felhasznált anyagok minőségét, a biztonságérzet növelését és az Abus közel 100 éves lakatgyártási tapasztalatát figyelembe véve egy kíváló ár / érték arányú kerékpárzárat kapunk a pénzünkért.
 
Az OnGuard kínálatából két, kedvező árfekvésű, de mégis masszív lánc-lakat kombinációval is jelentkezünk a 2015-ös évben, mely az egyébként sem elenyésző kerékpár zár választékunkat gyarapítja. Az egyik modell az Onguard Beast 8017, mely 12 mm-es, négyszögletes keresztmetszetű edzett acél láncszemekből áll, mely 110 cm-es hosszúságú. Egyedülállóan, 5 db kulccsal kerül forgalomba, melyből 1 db kulcs Led világítással ellátott, a sötétben történő zár kezeléshez.
Onguard Beast 8017 kerékpár / motorzár      Onguard Mastiff 8019L kerékpár / motor zár
Onguard Beast 8017               Onguard Mastiff 8019L
 
A másik modell az Onguard Mastiff 8019L, mely 10 mm-es, négyszögletes keresztmetszetű edzett acél láncszemekből áll és 180 cm-es hosszúságú. Ezáltal akár több kerékpárt is le lehet vele zárni, de motor zárként is használható. Egyedülállóan, 5 db kulccsal kerül forgalomba, melyből 1 db kulcs Led világítással ellátott, a sötétben történő nyitáshoz. Mindkét láncos-lakat kerékpár és motorzár is lehet, ráadásul a lánc - lakat árak viszonylatában kifejezetten kedvező árunak tekinthető. Mindkét kombináció fogyasztói ára 10-12.000 Ft körül fog webáruházunk kerékpárzár kínálatába kerülni.
 
 
Évről-évre egyre több kerékpárt lopnak el Magyarországon! (2014.08.)
 
Évről-évre egyre több kerékpárt lopnak el Magyarországon - írja a kerekpar-lakat.hu. A rendőrség hagyományos módszerekkel már tehetetlen az egyre nagyobb számú kerékpárlopásokkal szemben, így egy fizetős adatbázist hoztak létre annak érdekében, hogy bárki bejegyeztethesse és regisztrálhassa saját biciklijét, így nagyobb az esélye annak, hogy az illetéktelen eltulajdonítás esetén előbb megtalálják.
 
A mindenki számára nyitott rendszer stílusosan a BikeSafe névre hallgat, amelyet elsőként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetett be a Székesfehérvár és környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal közösen, mert ebben a régióban kiemelkedően magasak a kerékpárlopások az országos átlaghoz képest. A program célja határozottan a kerékpár-tulajdonosok, valamint a kerékpárok védelme, így az országos lefedettséggel rendelkező adatbázisba regisztrálhatjuk kerékpárjainkat, hogy alvázszám vagy egyéb ismertetőjegyek alapján könnyebben megtalálhassa a rendőrség az eltulajdonított kétkerekűket.
 
A legutóbbi statisztikák alapján egyébiránt évente körülbelül 10 ezer kerékpárt tulajdonítanak el Magyarország területén, és évről-évre egyre magasabb a biciklilopások száma is. A rendőrségre ráadásul egyre nagyobb nyomás is nehezedik, hiszen míg a lopások mennyisége mellett a kerékpárok értéke is egyre növekszik, addig a felderítési hatékonyság nagyon alacsony szinten áll. A legtöbb lopott kerékpár ugyanis vagy azonnal külföldre, vagy szétszerelésre kerül, esetleg olyan átalakításon esik át, amitől felismerhetetlenné válik. A rendőrség és a kerékpár-tulajdonosok szerint is már régóta igény volt egy olyan adatbázisra, amelyben nem csak számba lehetne venni a tulajdonosokat és a hozzájuk tartozó bicikliket. A hatóságok ugyanis mind a mai napig lényegesen több kerékpárt találnak, mint amennyinek meglenne a gazdája, mert nemes egyszerűséggel nem tudják, hogy a lopott jármű kié lehet. Szintén nagyon gyakori, hogy még a sértett sem rendelkezik azokkal a minimális adatokkal – például vázszám –, amelyek alapján meg lehetne keresni az adott kerékpárt, de még fényképet sem tud bemutatni az eltulajdonított kétkerekűről. Ilyen esetekben a rendőrség szinte tűt keres a szénakazalban, de az új rendszernek köszönhetően ez megváltozhat, hiszen bárki regisztrálhat az interneten keresztül az adatbázisba, ahonnan a nyomozók könnyen visszakereshetik a felkutatáshoz elengedhetetlen adatokat.
 
A szisztéma alkalmas arra, hogy az országban bármelyik rendőrkapitányság hozzáférjen a felvitt adatokhoz, tehát nem egy lokálisan működő rendszerről van szó. Az adatokhoz természetesen csak a rendőrség férhet hozzá, és kizárólag abban az esetben használhatják fel őket, ha a tulajdonos bejelenti a lopást. Külön pozitívum, hogy az oldalon akár feljelentést is tehetünk, de az adatbázisban mi magunk is kereshetünk lopott kerékpárszámokra vázszám esetén, így ellenőrizhetjük, hogy nem lopott kerékpárhoz jutunk-e hozzá. A hatóságoknak az a céljuk, hogy a hazai kerékpár-forgalmazók a jövőben már eladás előtt regisztrálják be a bicikliket a rendszerbe.
 
Természetesen mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy kerékpárunkat ne lopják el! Általános jó tanács, hogy amennyiben tehetjük, mindig olyan kerékpártárolókban helyezzük el kétkerekűnket, ami ha nem is őrzött, de legalábbis jól megvilágított, esetleg elzárt, elkerített helyen van. A rendőrségi statisztikák szerint ugyanis a legtöbb kerékpárt rosszul belátható és nehezen megközelíthető helyekről tulajdonítják el a tettesek, és csak nagyon ritkán – az esetek mintegy 5 százalékában – kerékpártárolóból. Érdekesség továbbá, hogy azokat a kerékpárokat is lényegesen ritkábban lopják el, amelyekre kerékpárlakatot, vagy zárat helyeznek, illetve valami masszív tárgyhoz, például kerítéshez rögzítik őket. Ilyen esetekben is ügyeljünk arra, hogy ne csak kerekünket, hanem a vázat is rögzítsük így egy masszív kerékpár lakattal, és a fentiek betartásával akár 1 százalékra is csökkenthetjük annak a lehetőségét, hogy biciklink illetéktelenek kezébe kerüljön
 
 
Motor zár típusok és helyes megválasztásuk (2014.07.)
 
Egy dolgot szögezzünk le a legelején: bármilyen motort is vásárolunk, az egyetlen dolog ami biztos, hogy minimum több százezer forintos értékekről beszélünk. Ehhez képest komolyan gondoljuk azt, hogy egy pár ezer forintos motorzár fogja megvédeni bármitől is a motorunkat? Sok motoros hajlamos elbagatellizálni a motor védelmére szolgáló lezárók jelentőségét és a legtöbb esetben sajnos semmilyen védelmi eszközzel nem gondoskodnak a motor védelméről. Milyen motor zárak léteznek és azok közül melyiket érdemes választani? Motor lezáróként több altarnatíva is szóba jöhet, melyek közül 50 ezer forint ráfordítással már igen komoly biztonságot tudunk teremteni a motor számára. Sokallja ezt az összeget? Mi az olcsóbb: vásárolni egy vagy több biztonsági lezárót, vagy vásárolni egy új motort?
 
Az általunk górcső alá vont és ajánlott motor zár termékek közül a leginkább ajánlott a riasztós féktárcsazár egy biztonsági lánc kiegészítésével. A motorzár termékek kínálatában elérhető az Abus 8077 Granit Detecto X-Plus riasztós féktárcsazár egy 120 cm hosszúságú edzett acél biztonsági lánc kíséretében, melyet maximálisan ajánlunk minden motoros figyelmébe. Ezzel a típussal ugyanis megvalósul a féktárcsa lezárása és a motor leláncolása például egy fához. Ha ugyanis "csak" féktárcsazárat használunk, akkor előfordulhat, hogy a motort bepakolják egy furgonba és majd csak az elszállítása után szedik le róla azt. Az összeállítás további előnye a 3D riasztós féktárcsazár, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy szinte a legkisebb mozgásra is bekapcsol a riasztó. Ezáltal nemcsak figyelemfelkeltő, de azt is megakadályozza, hogy a motor tulajdonosa véletlenül úgy induljon el, hogy véletlenül a féktárcsán maradt a lezáró. Természetesen a féktárcsazárak önálló használatát is javasoljuk.
Abus 8077 Granit Detecto X-Plus riasztós motor féktárcsazár
Abus 8077 Granit Detecto X-Plus riasztós motor féktárcsazár
 
Szintén ajánlott megoldás motor lezáróként a hosszított kivitelű u-lakatok alkalmazása, mely ugyan a kerékpár zár kategóriából lehet ismerős, mégis számos olyan u-lakat típus van, melyeket kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy motor zár funkciót lássanak el. Ezek szerkezete, kiképzése és anyagvastagsága olyan masszív, hogy gyakran az edzett acél biztonsági lánc típusokon is túltesznek. A motoros u-lakat használata hihetetlenül egyszerű: az U szárat átfűzzük a villán és a zárszerkezettel a másik oldalról rögzítjük. Belső befogó keskeny kialakításának köszönhetően szinte semmilyen vágószerszám nem képes a közelébe férkőzni.
 
Fontos megemlítenünk, hogy csak olyan zárszerkezettel ellátott motor zár terméket vásároljunk, amelyek kulcsai pontfuratosak, vagy lamellás működésre utalnak. A sima, fogazott kulcsos zárak ugyanis közel sem nyújtanak olyan védelmet, mint az előzőekben említett típusok. Ennek főleg akkor lehet jelentősége, ha adott egy hihetetlenül masszív biztonsági lánc vagy u-lakat, de a hozzá tartozó kulcs arra utal, hogy masszív kialakítás ide vagy oda, hamar kinyitják a motor tolvajok anélkül, hogy roncsolással próbálkoznának.
 
 
Biztonságos kerékpár zár típusok, a zárszerkezet fontossága (2014.06.)
 
Kerékpár zár rengeteg változatban létezik, ám nem feltétlen nyújt mindegyik típus megfelelő biztonságot a bringa számára. Kezdjük elméleti értekezésünket a kábel- és sodrony zárakkal, valamint az acélperselyes görgős zárakkal: ezek védelmi szintje igen alacsony, az ár / érték arányuk sem túl kecsegtető, ennek ellenére még mindig nagyon sokan választják ezt a kerékpár zár típust, ami ráadásul relatíve könnyen elvágható egy kisebb méretű erővágó segítségével is. Az erővágó - más néven csapszegvágó - az az eszköz, ami szinte mindig megtalálható a kerékpár lopásra specializálódott tolvajoknál, hiszen azt egy hátizsákban is rejtve lehet szállítani a tett helyszínére.
 
A zárszerkezet felől megközelítve, a hagyományos fogazott kulcsos és számzáras zárszerkezetek is fokozott veszélyt jelentenek, mert relatíve könnyen nyithatók a szakavatott tolvajok kezében. Ez esetben szinte teljesen lényegtelen, hogy milyen típusú a kerékpár zár, mert a zárszerkezet maga az egyik legnagyobb támadási felület. Általánosságban kijelenthető, hogy napjainkban a legbiztonságosabb és a legnagyobb védelmet nyújtó zárszerkezetek, az úgynevezett lamellás rendszerű zárak, melyek védettek finomnyitás, felfúrás, kulcsütéses nyitás és maghúzás ellen.
 
A legelterjedtebb és legbiztonságosabbnak mondható kerékpár zár típusok az u-lakat, az Abus Bordo zár család és az edzett acél biztonsági láncok különböző változatai, köszönhetően annak, hogy az anyagvastagság és a minőségi anyaghasználat következtében ellenállnak egy átlagos méretű erővágónak, valamint az ár / érték / biztonság arányuk is figyelemreméltó. Itt fontos megemlítenünk, hogy biztonsági lánc alkalmazása esetén legalább 10 mm legyen a láncszem keresztmetszete, mintegy esélyt sem adván az átlagos méretű erővágóval szembeni támadásnak. Egy másik kiváló alternatíva lehet az imént említett kerékpár zárak használata mellett - mintegy kiegészítésül -, ha egy hurokkábellel vagy egy kábelzárral a lakatolás nélkül maradt részeket (pl.: első kerék) is lezárjuk a vázhoz vagy a lakatba fűzve. Webáruházunk elkötelezett híve a biztonságos és kedvező árak mellett megvásárolható kerékpár zár termékeknek, melyeket ártól és típustól függetlenül díjtalan házhoz szállítás mellett juttatunk el Megrendelőinkhez, akár a következő munkanapon történő kézbesítéssel.


Vissza

Copyright © 2012. Accuratus Hungary Kft. Minden jog fenntartva. Webdesign: HD Stúdió Kft., Webshop: Webshop & Webdesign Kft.